ט"ו בשבט שמח! לכבוד החג הירוק, הצעד השני של תכל'ס בריאות הוא לתגבר בירוקים. מזונות ירוקים עשירים בוויטמינים רבים כמו חומצה פולית שמסייעת להתפתחות תקינה של תאי עצב במוח, ויטמין K המסייע לחיזוק המערכת החיסונית והעצם, לקרישת הדם ובניית כלי דם מינרלים כמו אשלגן וסידן ועוד רכיבים צמחיים נוספים _(פיטוכימיקלים) שתורמים לבריאותנו.
מה עושים? מוסיפים ירוקים לפחות לארוחה אחת היום, או אם רוצים – לכולן!
הנה כמה דרכים להוסיף ירוקים לתפריט:
- במקום רק פירות – הכינו שייק ירוק על בסיס מים עם קייל, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה ותפוח ירוק.
- הוסיפו תרד, פטרוזיליה, בזיליקום ועשבי תבלין אחרי םלחביתה.
- אכלו בצהריים שעועית ירוקה או ברוקולי .
- הוסיפו רבע אבוקדו לסלט.
יש לכם דרכים אחרות להוסיף ירוק? שתפו אותנו ביום הירוק שלכם ואל תשכחו לתייג!
למידע נוסף על ירוקים ותרומתם לבריאות – לחצו כאן (קישור לדף נחיתה)